Postări

Se afișează postări din noiembrie, 2022

Tic tema 3 - Organizarea economica vazuta ca un sistem informatic

 Feedback-ul (R) – constituie elementul definitoriu al unui sistem cibernetic, care asigură funcţia de autoreglare, atunci când outputul nu corespunde cu obiectivele stabilite (Z) în cadrul sistemului reprezentat de organizaţia economică.  Feedback-ul se găsește la noi în școală la profesori care ne dau notă.

Tic tema 4 - Cautarea si regasirea informatiei

   Oamenii de știință americani care au creat primii „roboți vii” spun că formele de viață, cunoscute sub numele de xenoboți, se pot reproduce independent, într-un mod care nu a mai fost întâlnit până acum la plante sau la animale.    Formați din celulele stem ale broaștei africane cu gheare (Xenopus laevis) de la care își iau numele, xenoboții au o dimensiune de sub un milimetru. Micile entități au fost dezvăluite pentru prima dată în 2020, după ce experimentele au arătat că acestea se pot deplasa, pot lucra în grup și se pot autovindeca. Acum, oamenii de știință care le-au dezvoltat la Universitatea din Vermont, Universitatea Tufts și Institutul Wyss pentru Inginerie Biologică de la Universitatea Harvard au declarat că au descoperit o formă complet nouă de reproducere biologică, diferită față de orice se cunoaște la un animal sau plantă. „Am fost uimit de acest lucru”, a declarat Michael Levin, profesor de biologie și director la Allen Discovery Center de la Universitatea Tufts, care

M1 tema 24 - Emo Story

Imagine
  Emoji: https://getemoji.com/

Dirigentie tema 4 - Sport

Imagine
 Fac judo de 10 ani dar din cauza unei accidentări destul de grave trebuie să fac pauză o perioadă cam lungă. Cât timp făceam judo am obținut de la locul 4 până la locul 1 la cele mai importante concursuri cum ar fi naționalele sau europenele. Am avut o grămadă de accidentări una mai gravă ca cealaltă, am ajuns de la o mică luxare sau pumn în gură din ”greșeală” la ruptură de claviculă și ruptură parțială de ligament. Concursurile in care mergeam in acelasi timp cu grupa mea erau cele mai tari pt. că mă făceau să uit de emoții și să mă distrez. Desigur că am format prietenii foarte frumoase cu băieții din grupă cu, care mă înțelegeam, iar aceste prietenii încă țin de atâția ani, am mers în foarte multe cantonamenti și în unele veneau și cei mai mici cu noi, trebuia să avem grijă de ei și să îi facem să fie cuminți pt. că altfel ne dădea pedepse și după un antrenament greu nu mai aveam cheful și energia necesară să facem și pedeapsa. Pe viitor aș vrea să fiu antrenoare.    

M2 tema 10 - We bite

Imagine
                                                                      Poza originală:                                                                    Poza realizată de mine:

M3 tema 6

 Filtrele de culoare filtrează lumina în funcție de lungimea de undă, astfel încât intensitățile filtrate separate includ informații despre culoarea luminii. De exemplu, filtrul Bayer oferă informații despre intensitatea luminii în regiunile de lungimi de undă roșii, verzi și albastre (RVA). Datele brute ale imaginii captate de senzor sunt apoi convertite într-o imagine complet color (cu intensități ale tuturor celor trei culori primare reprezentate la fiecare pixel) de către un algoritm de demozaicare ce este croit pentru fiecare tip de filtru de culoare. Transmitanța spectrală a elementelor MFC alături de algoritmul de demozaicare determină împreună redarea culorilor. Randamentul cuantic al benzii de trecere a senzorului și anvergura sensibilității spectrale a MFC-ului sunt în mod tipic mai largi decât spectrul vizibil, așadar se pot distinge toate culorile vizibile. Sensibilitatea filtrelor nu corespunde în general cu funcțiile de potrivire a culorii CIE, deci se cere o traducere a

M1 tema 23

Părerea mea este că nu ar trebui să îți iei viața doar pt că treci printr-o despărțire. Viața ar trebui să meargă înainte și să vedem și părțile bune nu doar cele rele.

M2 tema 8

Imagine
 

M1 tema 20

Imagine
 

M1 tema 19

Imagine