M1 tema 9- Sistemul de culori Munsell

 Teste de vedere Munsell pentru evaluarea eficienta 
Color Acuity




  Obtinerea culorii corecte este la fel de importanta ca si obtinerea culorii potrivite si incepe in casa cu oamenii care comunica culoarea ta clientilor tai.
  Este capacitatea de a vedea in mod eficient si consecvent culoarea care permite indivizilor pentru a articula informatiile de culoare care trebuie comunicate procese de fabricatie, asamblare, ambalare, promovate tote aspectele operatiei tale.
    Asta inseamna ca este la fel de important sa poti certifica ca persoanele responsabile pentru evaluarile critice ale culorilor pot discerne cu succes si comunica evaluarii de culoare. Munsell Color ofera instrumente pentru evaluarea acestei capacitati.


Testul Farnsworth-Munsell de 100 nuante


     Acest test usor de administrat este o metoda extrem de eficienta pentru masurarea unei viziuni cromatice a individului. Folosit de guverne si industrie de peste 40 de ani, testul este utilizat pentru evaluarea si clasarea acuitatii culorii. Testul este format din patru tavi care contin un total de 85 de capace detasabile de referinta de culoare care acopera spectrul vizibil. Aptitudinea de vedere a culorilor este detectata de capacitatea subiectului de testare de a plasa capacele de culoare in ordinea nuantei.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog